Σάμος
Γράψτε την δική σας ιστορία διακοπών
Samos island is a destination worth discovering

Γράψτε την δική σας ιστορία διακοπών

Σάμος

Λίγα λόγια για το νησί της Σάμου:
Το νησί της Σάμου είναι ένας τόπος εντυπωσιακής ομορφιάς και το κόσμημα του βορειοανατολικού Αιγαίου. Είναι το πιο ανεπτυγμένο νησί του συμπλέγματος. Το φυσικό κάλλος της Σάμου είναι απεριόριστο, καθώς παραμένει ένα από τα λιγότερα γνωστά σε τουρίστες μέρη της Ελλάδας. Ιδανικό για ήρεμες διακοπές μακριά από την πολυκοσμία του μαζικού τουρισμού, η επιλογή της Σάμου ως τον επόμενο σας προορισμό, θα σας δώσει μια νέα οπτική της νησιώτικης ζωής, ξεπερνώντας ευχάριστα τις προσδοκίες σας. Με υπέροχα τοπία που κρύβουν διάφορους θησαυρούς της φύσης όπως καταρράκτες και σπήλαια, στην Σάμο θα βρείτε επίσης θαυμάσιες παραλίες οι οποίες θα σας εντυπωσιάσουν με την πρώτη ματιά. Πέραν της πλούσιας φύσης του νησιού και τις αμέτρητες δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να επιδοθείτε μέσα σε αυτήν, η Σάμος διαθέτει και αρκετά μεγάλη πολιτιστική αξία.

Το ενδιαφέρον παρελθόν του νησιού μαρτυρά τον συναρπαστικό πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του, όπου με την εντυπωσιακή σειρά αρχαιολογικών ευρημάτων επιβεβαιώνει τις βαθιά αρχαίες ελληνικές ρίζες της Σάμου. Κατά τα αρχαία χρόνια η Σάμος ήταν ένας πλούσιος και ισχυρός τόπος, ξακουστός για την εξαιρετική οινοποιία του αλλά και την τέχνη της κεραμικής. Η παράδοση νίκησε τον χρόνο και σήμερα το περίφημο Σαμιώτικο κρασί συγκεκριμένα, συγκαταλέγεται στα πιο ξεχωριστά και ιδιαίτερα κρασιά του κόσμου. Το πιο διάσημο αρχαίο μνημείο της Σάμου παραμένει το Ηραίο, ένα μεγάλο ιερό αφιερωμένο στη θεά Ήρα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Πυθαγόρειο.

Το νησί της Σάμου συνδέεται μέσω συχνών αεροπορικών γραμμών με την Αθήνα, τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, με όλη την Ευρώπη. Υπάρχει επίσης καθημερινή ανταπόκριση με το λιμάνι του Πειραιά, την Αθήνα και άλλα νησιά, καθώς και με το Κουσάντασι στην Τουρκία.

At our luxury hotels in Samos you'll get to discover the charming port of Pythagoreion

Δείτε επίσης

Το Πυθαγόρειο